Landelijk Wonen Teak HEM Meubel

Teak: perfect voor duurzame meubels

TEKST: KRISTEL BARTELS – FOTOGRAFIE: HEM MEUBEL

Teak is een duurzame houtsoort, en daarom heel geschikt om meubels van te maken. Daarnaast heeft teak een warme en landelijke uitstraling, en is het heel onderhoudsvriendelijk. Zelfs buitenmeubelen kunnen van teak gemaakt worden. Teakhouten tuintafels, lounge sets of stoelen kunnen geïmpregneerd worden met speciaal daarvoor ontwikkelde producten zodat ze lang mooi blijven.

Landelijk Wonen Teak HEM Meubel
Landelijk Wonen Teak HEM Meubel

Teakhout komt van oorsprong uit Zuidoost-Azië. Het teak wat wordt gebruikt voor het maken van huizen komt met name uit Indonesië. Op het Indonesische eiland Java zijn bijvoorbeeld veel huizen van teak gemaakt. Soms worden deze huizen opgekocht om er meubels van te maken. Met name het wat oudere teakhout, Djati, is van de beste kwaliteit om er meubels van te maken.


Landelijk Wonen Teak HEM Meubel

Teakhouten meubels

Doordat teak zo duurzaam en mooi is, is het erg geliefd bij veel mensen. Zowel in moderne woningen als in woningen met een landelijke stijl staan teakhouten meubels erg mooi. Het warme hout combineert gemakkelijk met andere meubels en kleuren. Maar je kunt het teakhout ook (laten) schilderen in een door jou gewenste kleur. Je kunt allerlei soorten meubels gemaakt van teak kopen. Denk hierbij aan eettafels, eettafelstoelen, bedden, kasten, buitenmeubelen, bureau’s, salontafels en dressoirs.


Landelijk Wonen Teak meubels
Landelijk Wonen Teak: perfect voor duurzame meubels

Wil jij ook teakhouten meubels aanschaffen? Dan kan je onder andere terecht bij HEM Meubel of hun webshop www.teak.nl, de grootste in teak van Noord-Nederland.

Info: HEM Meubel
Westeresch 2-4, 9301 ZW Roden
Tel: 050 – 502 05 36
[email protected]
www.hemmeubel.nl

Deel dit artikel