landelijk wonen magazine Wol de luxe

Wol de luxe

Om de kou te verdrijven, hoef je niet per se de verwarming een graadje hoger te zetten. Ook weelderig textiel in huis gaat het klappertanden tegen. Van dikke gordijnen die gezelligheid ademen en zachte stofjes op de zetels, tot behaaglijke plaids en handgeknoopte tapijten. Landelijk Wonen selecteerde enkele mooie stoffen om je huis in wintertenue te steken.


Casamance – Franse élégance

De meubelstoffen, gordijnen en muurbekleding van het Franse Casamance herken je aan de exclusieve prints, de hoge kwaliteit en het uitzonderlijke vakmanschap. Casamance kleedt interieurs met elegante kleuren, prachtige texturen en opvallende patronen.

  • De ​gordijnstoffen Chaumont​ zijn een stijlvolle ode aan de natuur. Met subtiele contrasten tussen mat en glanzend, en een geraffineerd spel van licht en schaduw.
  • Het ​tijdloze linnen Honoré​ leent zich perfect voor dikke, soepel vallende gordijnen en zetelbekleding die tegen een stootje moet kunnen. Beschikbaar in een waaier van gedempte en meer uitgesproken kleuren, om onopvallend te integreren of een statement te maken.
  • De ​Loggia-muurbekleding​ roept de sfeer op van een luxueuze loge in de schouwburg. Van een kostbare schoonheid, als een hulde aan de intimiteit en grandeur van beroemde operahuizen.
landelijk wonen magazine Wol de luxe
landelijk wonen magazine Wol de luxe

Slabbinck – haute couture voor bed en tafel

Het Brugse atelier Slabbinck is wereldwijd bekend voor zijn kazuifels en liturgische gewaden. Maar het bedrijf brengt ook al jarenlang een exclusief assortiment bed- en huishoudlinnen op de markt. Modern, klassiek en tijdloos. In natuurlijke stoffen van de fijnste kwaliteit zoals katoen, satijn en linnen.
De maatwerkconfectie gebeurt in de ateliers in Brugge, onder het persoonlijk toezicht van Mirabel Slabbinck. Het bedlinnen is de kers op de taart van heel wat prestigieuze interieurs, inclusief jachten en privéjets.

  • Satijnen dekbedovertrek Brody​ is een ontwerp van kalligraaf Brody Neuenschwander. Het sierlijk geborduurde ‘Bonjour Amour’ bekoort gegarandeerd romantische zielen.
  • Dekbedovertrek Allura​ in 100 procent gekamd Egyptisch katoensatijn is het toppunt van gracieuze elegantie. Fris, verfijnd en onberispelijk.
landelijk wonen magazine Wol de luxe

Libeco-Lagae – liefde voor linnen

Vlaswever en hofleverancier Libeco-Lagae combineert creatieve en artisanale technieken met een hoogtechnologisch machinepark. De linnenspecialist hecht ontzettend veel belang aan het milieu, duurzaamheid en kwaliteit. En dat zie je aan de collectie, die helemaal in harmonie is met de natuur.

Libeco-Lagae fabriceert bed- en badlinnen, tafel- en keukenlinnen, nachtkledij en accessoires in vlas. Met een heel eigen stijl die eenvoudig, authentiek en puur is.

  • Brick Lane-bedlinnen​, genoemd naar de bekende vlooienmarkt, is gemaakt van 100 procent gewassen linnen. De bedrukking met krijtkleurige rozen op een warme, bruine basis heeft een hoog vintage-gehalte.
  • Tapijt Portobelle Road​ – beschikbaar in vlaskleur, grijs en zwart – heeft een erg landelijke uitstraling. Stoer en zacht, als een ruwe bolster met een blanke pit.
  • Sierdeken The Casablanca Stripe​ (70 procent linnen/30 procent wol) voert je deze winter mee naar warmere oorden – behaaglijk én bestand tegen de koudste winterprik!
landelijk wonen magazine Wol de luxe
landelijk wonen magazine Wol de luxe

Deel dit artikel